fbpx

Bra att veta

Här finner du lite information om storlekar, skor för inlägg, skötselråd, och hur vi skickar din beställning.

För att dina skor ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att sköta om dem på rätt sätt. Här hittar du information om hur du på bästa sätt tar hand om dina läderskor samt information om storlekar och vidder.

Skor för inlägg

Har Du personliga fotinlägg som är anpassade efter dina fötter, då har vi ett stort utbud på alla typer av skor med utagbara innersulor, sandaler, promenadskor, loafer, boots m.m.

Storlekar

Skor kan ha olika typer av storlekar, detta beror på tillverkaren. Här ser du en omvandlingstabell för de olika storlekarna vi har.

Vilken storlek som passar dig bäst beror mycket på lästen på skon. Två olika modeller i storlek 37 kan skilja sig ganska mycket från varandra. Vi har skor i olika breda läster, hur dessa skiljer sig är också olika beroende på tillverkaren.

Nedan följer en förklaring av olika vidder:

G-vidd = smal
H-vidd = normalbred
K-vidd = bred
M-vidd = extra bred

Skötselråd

  • Dina skor är ofta enbart blankputsade från fabriken. Det är därför viktigt att putsa och impregnera dina skor innan du använder dem. Skorna ska sedan regelbundet putsas med skokräm i rätt färg och impregneras.
  • Om dina skor skulle bli våta ska de torka långsamt. Ställ inte skorna nära en värmekälla, då kan de spricka. Läder är ett levande material som måste återhämta sig. Det är därför viktigt att byta skor dagligen eller åtminstone ett par gånger i veckan så att skorna får vila.
  • För att bevara skons passform är det viktigt att använda skoblock då skorna inte används.
  • Tänk på att ofodrade skor och skor med färgade foder kan fälla, dvs. släppa färg.
  • Glöm inte att klacka eller sula skorna innan det är för sent.
  • Skor med “blankt” skinn ska putsas med skokräm och impregneras. Skor i mocka eller nubuk ska borstas med rågummiborste och impregneras.
  • Allvädersmaterialet är av syntet och det är bara att torka av med en fuktig trasa, det blir inga saltränder av snö och slask. Allväderstövlar är ett bra alternativ till läderstövlar vid slaskväder. Allväderstövlar har sydda sömmar och dragkedja och kan då ej bli 100% vattentäta och går ej att jämföra med en gummistövel. Allväderstövlar ska EJ impregneras.

Broddar inomhus?

Vi har fått många förfrågningar av våra kunder om det går att använda våra kängor med broddar inomhus. Kängorna är i första hand avsedda för att användas utomhus vid snö och halt väglag. Metalldubbarna är dynamiska och trycks ned i isen och ger då ett bra grepp. Vid gång på gatsten, asfalt, och betonggolv trycks broddarna delvis in i sulan. Tänk på att broddarna kan avge märken på golvytor av trä, parkett, linoleum, marmor och andra porösa material.

Är du osäker så kontakta platsen du ska besöka exempelvis teater, museer, bibliotek m.m. Har du övriga frågor så är du välkommen att kontakta någon av våra butiker.

Vi hoppas du får glädje av dina kängor i vinter.

Beställning av skor

Skor Du beställer från vår webbutik  betalas direkt med kort i webbutiken och skickas med DHL till ditt närmaste utlämningsställe där Du sedan hämtar ut skorna.

Fraktkostnaden är 40:- per par.

Exempel: 1 par 40:- | 2 par 80:- | 3 par 120:- | 4 par 160:-

Ska Du returnera  skor som är köpta i webbutiken hittar Du returadressen här.

 

Skor Du beställer direkt från någon av våra butiker när Du ringer eller mailar till oss skickas som postförskott med Postnord. Då betalar Du skorna när Du hämtar ut paketet hos Postnords ombud.

Fraktkostnaden är: 1 par 95:- | 2 par 120:- | 3 par 150:-

Ska Du returnera skor som är köpta från någon av våra fysiska butiker hittar Du returadressen på kvittot.