Bra att veta

Här finner du lite information om storlekar, skor för inlägg, skötselråd, och hur vi skickar din beställning.

För att dina skor ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att sköta om dem på rätt sätt. Här hittar du information om hur du på bästa sätt tar hand om dina läderskor samt information om storlekar och vidder.

Skor för inlägg

Har Du personliga fotinlägg som är anpassade efter dina fötter, då har vi ett stort utbud på alla typer av skor med utagbara innersulor, sandaler, promenadskor, loafer, boots m.m.

Storlekar

Skor kan ha olika typer av storlekar, detta beror på tillverkaren. Här ser du en omvandlingstabell för de olika storlekarna vi har.

Vilken storlek som passar dig bäst beror mycket på lästen på skon. Två olika modeller i storlek 37 kan skilja sig ganska mycket från varandra. Vi har skor i olika breda läster, hur dessa skiljer sig är också olika beroende på tillverkaren.

Nedan följer en förklaring av olika vidder:

G-vidd = smal
H-vidd = normalbred
K-vidd = bred
M-vidd = extra bred

Skötselråd, Frövi Skor

Skötselråd

  • Dina skor är ofta enbart blankputsade från fabriken. Det är därför viktigt att putsa och impregnera dina skor innan du använder dem. Skorna ska sedan regelbundet putsas med skokräm i rätt färg och impregneras.
  • Om dina skor skulle bli våta ska de torka långsamt. Ställ inte skorna nära en värmekälla, då kan de spricka. Läder är ett levande material som måste återhämta sig. Det är därför viktigt att byta skor dagligen eller åtminstone ett par gånger i veckan så att skorna får vila.
  • För att bevara skons passform är det viktigt att använda skoblock då skorna inte används.
  • Tänk på att ofodrade skor och skor med färgade foder kan fälla, dvs. släppa färg.
  • Glöm inte att klacka eller sula skorna innan det är för sent.
  • Skor med “blankt” skinn ska putsas med skokräm och impregneras. Skor i mocka eller nubuk ska borstas med rågummiborste och impregneras.
  • Allvädersmaterialet är av syntet och det är bara att torka av med en fuktig trasa, det blir inga saltränder av snö och slask. Allväderstövlar är ett bra alternativ till läderstövlar vid slaskväder. Allväderstövlar har sydda sömmar och dragkedja och kan då ej bli 100% vattentäta och går ej att jämföra med en gummistövel. Allväderstövlar ska EJ impregneras.

Din Beställning av skor

Skor Du beställer från vår webbutik  betalas direkt i webbutiken med det alternativ Du väljer, kort, faktura eller Swish. Kortbetalning accepteras av Visa, MasterCard och Maestro. Debitering av ditt betalkort sker direkt. Därefter skickas skorna med DHL till ditt närmaste DHL-ombud där Du sedan hämtar ut skorna.

Fraktkostnaden är 75:- per par vid leverans till DHL-ombud (Service point).

Exempel: 1 par 75:- | 2 par 150:- | 3 par 225:- | 4 par 300:-

Observera att vi inte täcker några returkostnader, du som kund är ansvarig för alla kostnader vid en eventuell retur.

Du har alltid ångerrätt på skorna du köper via vår hemsida i 14 dagar från och med det datum du hämtar ut dem.

Skorna måste returneras i originalskick, oanvänd, helt märkt och med originalförpackningen. Vi accepterar inte att skorna har använts. När du returnerar din beställning var noga med att inkludera betalningsunderlag. Du som kund är själv ansvarig för de returnerade skornas skick vid ankomst till oss.

Returadressen är:
Frövi Skor AB
Stora Nygatan 41
111 27 Stockholm

Återbetalningen sker 1-5 arbetsdagar från den dag vi mottagit skorna.

Tre års reklamationsrätt.

 

Skor Du beställer direkt från vår butik när Du ringer eller mailar till oss skickas mot postförskott med DHL. Då betalar Du skorna när Du hämtar ut paketet hos Ditt DHL-ombud.

Fraktkostnaden är: 1-2 par 175:- | 3-4 par 350:- –

Ska Du returnera skor som är köpta från någon av våra fysiska butiker hittar Du returadressen på kvittot.

Fraktkostnader till *DANMARK, **NORGE, ***FINLAND

Fraktkostnaden är 200:- SEK per par.

* Vi skickar ej till Grönland eller Färöarna
** Vi skickar ej till Svalbard
*** Vi skickar ej till Åland

För fullständiga köpvillkor, klicka här.